- 7. oktober 2022
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let

-
Set1.297
Tykke, svampede, fluffy og sødere…
Og uden hvedemel…
Flere og flere døjer med gluten- og/eller laktose allergi. I denne opskrift arbejder vi med en pandekageopskrift, som er både gluten- og laktosefri, da vi arbejder med madmæssig mangfoldighed. Her skal eleverne lave mad til alverdens mangfoldigheder; i dette tilfælde en gluten- og laktose allergiker. Eleverne skal arbejde helt alene om en opskrift, hvorfor en pandekageopskrift er et super valg. Den er let og lige til.
Men det kan selvfølgelig også bare lave pandekagerne, fordi man har lyst til en lækker morgenmad eller hygge-pandekage…

Glutenfrie amerikanske pandekager
Ingredienser
- 180 g rismel
- 100 g kartoffelmel
- 2 spsk honning
- 1 spsk psyllium-frøskaller (måske du kender HUSK)
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 æg
- 4 dl sødmælk
- 25 g smør
Sådan gør du
- Smelt og brun smørret i en kasserolle ved middel varme. Smør bruner, når der dannes et skum – og det går hurtigt herfra!
- Imens kan du komme rismel, kartoffelmel, psyllium-frøskaller, vaniljesukker, bagepulver og salt i en stor skål.
- Tilsæt æg, honning og mælk til skålen og rør rundt.
- Kom det brunet smør i skålen og rør rundt.
- Bag pandekagerne på en middelhøj varm pande med lidt smør.
Tip til opskriften

Vend pandekagerne når dejen ikke er flydende på toppen. Men vær også opmærksom på bunden, da du måske skal skrue en smule ned for varmen, hvis pandekagerne tager farve hurtigt.

Oooog så topper du selvfølgelig pandekagerne af med en omgang sirup.
Velbekomme.